こちらでは日々の様子や連絡などを掲載しています

草加市姉妹都市カーソン市との異文化交流会

8月8日にアメリカ合衆国カリフォルニア州カーソン市から高校性が6名来校し、日本文化の茶道や書道、折り紙や風鈴作りを体験して頂きました。茶道では和菓子を用意し、書道では墨を作る工程から楽しんで頂きました。
生徒会の生徒たちが中心となって、英語でやり取りをしながらアメリカの高校生との異文化交流を楽しんでいました。

ここでカーソン市の高校生からのメッセージを紹介いたします。
From Kanesha Pompey
I really enjoyed my time at Soka Minami High school. The students were really enthusiastic about sharing their culture, hobbies and modern customs. I particularly enjoyed the calligraphy and Furin(風鈴) portions of the program. たのしかった!!
The Minami students are very bright and kind.

From Micaela Davis
ありがとう。I had so much fun today! Shodo is very cool!
To Myu, Nagisa and Cocoro: だいすき!みなさんじゃあね!

From Royal Rolland
Thank you for hosting us today. I enjoyed all of the activities. My favorite activity was coloring the furin since it was so relaxing. Thank you for everthing and good luck in the upcoming school year.
From Kayla Whittiker
I really enjoyed myself today with you guys. You have a beautiful school in a beautiful city with great staff. Everyone was very nice and welcoming and I felt at home. My favorite part of today was calligraphy. I've always wanted to learn Japanese calligraphy.
I really appreciate you all taking the time at your day to teach us more about your culture. I will cherish forever. Arigatougozaimasu.

From Isabella Perez
I LOVE YOU GUYS! you guys are so friendly and very welcoming. I greatly appreciate all of your concerns for us when having trouble with activities. my favorite was calligraphy because i became closer friends with everyone while learning about them.
I learned that Nariyuki likes cats and Kokoro loves penguins. It's very fun! thank you for everything.